Açık Öğretim Ortaokulu Kayıtları Ne Zaman?

Açık Öğretim Ortaokulu 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1.dönem kayıtları, 2022-2023 eğitim öğretim yılı 3.dönem sınavlarının sona ermesinin ardından başlayacaktır. Resmi duyurunun yapılmasıyla birlikte sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Açık öğretim örgün eğitimden farklı olarak okula gitme zorunluluğu bulunmadan öğretim alabileceğiniz kurumdur. Günümüzde yoğun olarak talep edilen, örgün eğitime devam edemeyen öğrencilerin eğitim öğretim aldığı açık öğretim ortaokulu giriş işlemleri nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir?

acik ogretim ortaokulu

Kimler Başvuru Yapabilir?

Açık öğretim ortaokuluna başvuru yapmak isteyen kişilerin 14 yaşını bitirip 15 yaşını gün almış olması gerekmektedir. Yaş şartını yerine getirenlerden ise başvuru yapabilecek kişiler şu şartları taşımalıdır;

  • İlkokul 4.sınıfı tamamladığını belgelendirenler,
  • Yetişkin 2.kademe okuma yazma belgesi olanlar,
  • Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunun 5,6,7 ve 8.sınıflarından ayrılanlar,
  • Yurt dışında öğrenip görenlerden ise denkliği yerine getirenler başvurabilir.

Başvuru için hangi belgeler gerekir?

  • Kimlik fotokopisi,
  • Öğrenim belgesi,
  • Biometrik fotoğraf
  • Varsa kalfalık, ustalık veya usta öğreticilik belgesinin fotokopisi,
  • Varsa engeline dair sağlık kurul raporu fotokopisi,
  • Ücret muafiyet belgesi olanların onaylı fotokopisi istenilmektedir.

Açık Öğretim Ortaokulu Kayıt Nasıl Olunur?

Kayıt şartlarını yerine getirdiyseniz, evraklarınız tamamsa Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ATM ya da internet bankacılığı ile sınav ücretinin yatırılmasının ardından size en yakın Halk Eğitimi Merkezine başvurarak kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Açık Öğretim Ortaokul kayıt yenileme ise, öğrencilik durumu donuk olan, sınavlara katılmak isteyen öğrenciler yaptırabilir. Kayıt yenileme için sınav ücretini Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ATM ya da internet bankacılığında sınav ücreti yatırmanız gerekmektedir. Sonrasında ise dilerseniz Halk Eğitimi Merkezine giderek kaydınızı hemen yeniletebilir ya da gün sonunda kaydınız otomatik olarak yenilenir.

2023-2024 Açık Öğretim Ortaokul Kayıtları Ne Zaman?

Açık öğretim ortaokulu 1.dönem kayıtları Açık Öğretim Ortaokulu 3.dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başvuru tarihleri de belli olacaktır. Kayıt tarihleri ile ilgili bilgi almak için sayfamızı takip edebilirsiniz.

Açık Öğretim Ortaokul Giriş İşlemleri Nasıl Yapılır?

Açık öğretim ortaokuluna kaydınızı yaptırdınız, sıra geldi öğrenci giriş ekranına. Bu ekranda mevcut durumunuzu görebilir, online sınavlarınızı yapabilir ve sınav sonuçlarınıza bakabilirsiniz.

Yukarıda yer alan bilgileri doldurarak giriş işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak öğrenci giriş ekranına ulaşabilirsiniz. https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx

Açık Öğretim Ortaokulu Kaç Yılda Biter?

Başladığınız sınıfa göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin 6.sınıfta başlayan bir öğrenci en erken 3 dönemde mezun olurken, 7.sınıfta başlayan bir öğrenci ise 2 dönemde mezun olabilir. 8.sınıfa başlayan bir öğrenci ise 1 dönemde okulunu tamamlayabilir. Kısaca sıralayacak olursak;

  • 5.sınıfta başlayan öğrenci en erken 4 dönemde (yaklaşık olarak 1.5 yıl)
  • 6.sınıftan başlayan bir öğrenci 3 dönemde (1 yıl)
  • 7.sınıftan başlayan öğrenci en erken 2 dönem sonunda,
  • 8. sınıftan başlayan bir öğrenci ise 1 dönem sonunda mezun olabilir.

Açık öğretim ortaokulu ile ilgili bilgi almak için 444 0 632 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Açık öğretim sınavları hakkında detaylı bilgi için bağlantıyı inceleyebilirsiniz. https://www.tiklaogren.net/acik-ogretim-sinavlari/

Açık öğretim ortaokulu hakkında detaylı bilgi için;https://www.kursbilgisi.com/acik-ogretim-ortaokulu/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir