Hametan Krem Ne işe Yarar?

Cilt problemlerinin tedavisinde ilk akla gelen kremlerden biri olan Hametan krem nedir, ne işe yarar? Evet bu soruların cevabını bulabileceğiniz bir yazı sizi bekliyor.

Hametan %12 yağ içeriğiyle su bazlı kremdir. İçeriğinde bulunan lipozomlarla deri tarafından emilimi kolay olmaktadır. Etken maddesi olan hamamelis virginiana uzun yıllardan beri tedavilerde topikal olarak uygulanmaktadır.(1)

hametan krem nedir, ne işe yarar?

Hametan Krem Ne İşe Yarıyor?

Hametan krem nedir ne işe yarar? Hametan cilt sorunlarının tedavisi için kullanılmaktadır. Pomad ve krem şeklinde eczanelerde bulunan 30 gr ve 50 gr şeklinde satışa sunulan Hametanın olumlu etkileri bulunmaktadır. Cilt yüzeyine sürülerek uygulanan bu kremi;

  • Pişiklerde,
  • 1 ve 2.derece yanıklarda ve güneş yanıklarında,
  • Çizik veya kesik deri yaralanmalarında,
  • Emziren anneler için meme başı çatlarının bakım ve korunmasında,
  • Kurumuş, çatlamış, yıpranmış derinin bakımında kullanılmaktadır.

Hametan ciltte ne işe yarar sorusunun cevabı genellikle merak edilmektedir. İçeriğinde bulunan etken maddesi cadı fındığı (hamamelis virgiana) cilt sorunlarının giderilmesinde yardımcı olmaktadır. (2) Cilt lekeleri, sivilce izleri gibi lekelerin giderilmesinde kullanılabilir.

Hametan Pomad ve Krem Arasındaki Fark Nedir?

Cilt yüzeyindeki sorunların tedavisi için kullanılan hametan pomad ve krem şeklinde satışa sunulmaktadır. Hametan krem su bazlı iken, hametan pomad yağlı ve yoğun bir kıvama sahiptir. Sarı renkteki hametan krem formatında iken mavi renkli hametan pomad olarak satılmaktadır.

hametan pomad

Hametan Krem Yüze Sürülür mü?

Hametan krem yüze sürülebilir, sivilce izleri, lekelerin tedavisinde kullanılabilir. Ancak bu tarz medikal kremler kullanılırken doktor tavsiyesine uyulmalıdır. Ayrıca hametan pomad yağlı bir krem olup, ileri derecede yanık ve yara tedavisinde kullanılmaktadır.

Hametan Krem Nasıl Kullanılır?

Hametan krem nedir, ne işe yarar? Doktor tavsiyesi ile eczanelerden alabileceğiniz hametan krem kullanılmadan önce cildinizi temizleyin. Cildinize yedirerek dairesel şekilde sürülerek kullanılır.

Hametan Yan Etkisi var mı?

Hametan içeriğinde bulunan maddelere bazı kişilerde duyarlılık olabilir. Bu durumda doktora gecikmeden doktora başvuru yapılması gerekmektedir. Oldukça seyrek görülen yan etkileri arasında deri döküntüsü, yüz, dudaklar, dil ya da gırtlakta şişme olması durumunda ilacı kullanmayı bırakmanız ve doktora görünmeniz gerekmektedir.

Eczanelerde Hametan Ne Kadar?

Hametan krem fiyatı ise 53,96 TL’dir.

Fito krem hakkında bilgi almak için https://www.tiklaogren.net/fito-krem-nedir-ne-ise-yarar/

1.Akgül, T., Ayyıldız, A., Karagüzel, E., Polat, O., Astarcı, M., & Germiyanoğlu, C. (2009). Üretra onarımını takiben lokal krem uygulaması: Histopatolojik değerlendirme. Turkish Journal of Urology, 35, 180-84.

2.ONBAŞLI, D., ÇELİK, G. Y., CEYLAN, A., & Azranur, D. A. L. TÜRKİYE’DE ECZANELERDE BULUNAN BİTKİSEL İLAÇLAR. ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi, 6(1), 18-31.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir